8mm digitaliseren

Werkwijze digitaliseren van uw films

Filmilie kan zowel uw single8 als super8 films digitaliseren.


Voor smalfilm maken wij uitsluitend gebruik van professionele Flashscan8 apparatuur waarbij uw film beeld voor beeld gedigitaliseerd wordt op een resolutie van 720x576 pixels. U zult versteld staan van de kwaliteit, neem met minder dan het resultaat van een FlashScan8 geen genoegen!


Uw films worden tijdens het opnemen doorlopend handmatig gecorrigeerd op kleur, belichting en snelheid. Na het opnemen voeren wij een 2e kleurcorrectie uit en verwijderen zoveel mogelijk de technisch slechte stuken uit uw opgenomen film. Denk hierbij aan witte aanloopstroken, lelijk zichtbare lasnaden en brandvlekken. Indien uw film een geluidsspoor heeft nemen wij het geluid synchroon met de film op.

Na het opnemen kunnen wij uw films plaatsen op een DVD of harddisk. Als u uw spoelen een korte titel of nummer geeft dan zullen wij die gebruiken als bestandsnaam op uw harddisk.

Als u voor een DVD gekozen hebt dan voorzien wij uw DVD van een persoonlijk menu zodat u de DVD direct op de televisie kunt afspelen.


Op 1 DVD plaatsen wij maximaal 1 uur film om optimale kwaliteit te kunnen borgen. Hierdoor kan het zijn dat uw film(s) over meedere DVD's worden verspreid. Uiteraard kunt u zelf aangeven welke delen op 1 DVD moeten komen om zo een mooie eenheid te vormen.

Uiteraard is er nog veel meer mogelijk (afwijkende bestandsformaten, films monteren etc). Neem voor speciale wensen contact met ons op.

Voorbeeld film

Wij kunnen voor u de volgende formaten overzetten:
smalfilm
8 mm (8 mm-film)
16 mm smalfilm (16 mm-film)
Super 8, Single 8, Dubbel 8
Wij kunnen voor u de volgende formaten overzetten:
Betamax
Betacam
Hi 8
S-VHS
VHS
Video8
Video 2000
Digital8
DV
MiniDV
HDV